Мобилен здравен център ще работи в село Катунци
Мобилен здравен център ще работи в село Катунци / Снимка: Община Сандански
От днес жителите на едно от големите села в община Сандански - село Катунци, и отдалечените и труднодостъпни населени места в района, имат мобилен център за здравни и социални услуги.
               
Здравно-социалните услуги, които ще бъдат извършвани ще улеснят най-вече възрастните хора. Мобилният център ще извършва контрол на кръвното налягане, при нужда ще насочва лицето към личен лекар, ще оказва съдействие за закупуване на предписани медикаменти и други необходими вещи, ще помага и съдейства при попълване на административни документи, ще консултира лица за социалните услуги и социални помощи, от които могат да се възползват и не на последно място ще оказва подкрепа в ситуация на риск, чрез подаване на сигнал до съответната институция.

Новооткритата услуга е продължение на изявената социална политика на община Сандански в подкрепа и помощ на хората не само в административния център град Сандански, а и в останалите населени места в общината. Само преди две седмици в селата Катунци и Склаве стана възможно плащането на данъци и такси в местните кметства, което улесни изключително много жителите на двете села и околностите.