Митничари заловиха 536 мастербокса цигари без бандерол
Митничари заловиха 536 мастербокса цигари без бандерол / снимка: sxc.hu

Митничари заловиха сглобяеми къщи, пълни с 536 мастербокса цигари без бандерол. След като приключи преброяването на задържаните на ГКПП Илинден цигари стана ясно, че общото количество е 268 000 кутии цигари без акцизен бандерол всички от една и съща марка.

Цигарите бяха открити в камион със строителни панели на ГКПП Илинден. Товарният автомобил, пътуващ по дестинация от Атина за София, е с благоевградска регистрация, управляван от двама гръцки граждани. Откритата платформа е превозвала 18 панела за сглобяеми къщички.

Комисар Захарин Пенов, директор на Главна дирекция „Гранична полиция" заяви: „Задържани са двамата водачи на автомобила - гръцки граждани, съответно на 45 и на 43 години. Задържан е автомобилът и товарът. Утре продължава работата в досъдебното разследване", заяви комисар Пенов, цитиран от агенция „Фокус".

„Това е действително нов способ в панели за сглобяеми къщи да се пренася. Тук се касае вече за работа на оперативните служби. От известно време е постъпил сигнал към „Гранична полиция" и резултатът е задържането на този товар", каза още комисар Пенов .