Методи Стойнев: Конкурентен клуб провокира скандала с Витоша
Методи Стойнев: Конкурентен клуб провокира скандала с Витоша / netinfo
Методи Стойнев: Конкурентен клуб провокира скандала с "Витоша"
19852
Методи Стойнев: Конкурентен клуб провокира скандала с "Витоша"
  • Методи Стойнев: Конкурентен клуб провокира скандала с "Витоша"

Футболистът от "Септември"-Симитли, Методи Стойнев заяви пред Дарик, че веднага след приключването на процеса за футболно хулиганство, ще заведе дело срещу съотборниците на Бойко Борисов във ФК "Витоша" за публично оклеветяване и набеждаване в престъпление.

"В крайна сметка ще се окаже, че на 23 май в Симитли нищо не се е случило, а пък моето име бе абсурдно забъркано в този така наречен футболен скандал. Аз въобще не разбирам защо съм в съда. Никой не съм нападал и бил, както твърдят жалбоподателите от отбора на "Витоша", каза Методи Стойнев и попита защо те не дойдоха в съда за да докажат вината му.

На въпрос кой е провокирал сблъсъка в Симитли между феновете и играчите на "Септември" и "Витоша", Методи Стойнев заяви, че това е дело на ръководството на местен отбор в Пиринско, но не назова конкретни имена.

Минути след отлагане на делото по Закона за футболното хулиганство срещу Стойнев и още трима негови съграждани, кметът на Симитли Апостол Апостолов заяви пред медиите, че ще разкрие корупционна схема, реализирана от конкурента на "Септември" за Б групата - "Малеш"-Микрево. Сензационите разкрития градоначалникът Апостолов ще обяви на пресконференция на 29 май.

Президентът на "Септември" Методи Бачев, който е известен строителен предприемач, ще участва в късния следобед днес на заседание на Дисциплинарната комисия на БФС, където ще бъде дебатиран скандалния казус.

В звуковия файл чуй интервю с футболиста Методи Стойнев след излизането му, от съдебната зала.