Конфискуваха нелегални стоки от шивашка фабрика в Благоевград
Конфискуваха нелегални стоки от шивашка фабрика в Благоевград / Дарик - Благоевград

От шивашка фабрика в Благоевград са иззети луксозни стоки, произвеждани без лиценз на световни марки. Конфискацията е станала по време на мащабна акция, която е задействана и на територията на Дупница и София. Иззетите стоки са на стойност 380 000 лева, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Разследването по незаконното производство и разпространение на дрехите, носещи запазените търговски марки “Монклер”, “Марина Яхтинг”, “Хенри Котън” и “Черути” е продължило повече от половин година.

През месец май представители на “Индустриес СПА” – Италия, които са носители на тези търговски марки, подали сигнал, че в българското интернет–пространство се предлагат спортни якета “Монклер” без съгласието на притежателя на правата на запазената търговска марка.

Работа по сигнала започнали служители на сектор “Компютърни престъпления и интелектуална собственост” в ГДБОП. В хода на проведените оперативни действия те установили, че у нас работела организирана схема за производство и разпространение на луксозните стоки.

В шивашки фабрики в Благоевград и Дупница, наред с редовните модели, под ръководството на две жени и двама мъже, се изработвали и марковите изделия. После те били доставяни в нелегален склад в София, стопанисван от други двама мъже, откъдето се разпространявали, информираха от МВР.