Кметът на Белица покани на ифтар мюсюлмани и християни
Кметът на Белица покани на ифтар мюсюлмани и християни / Снимка: Община Белица
С тържествена вечеря ифтар по случай свещения празник за мюсюлманите Рамазан, кметът на община Белица отново събра на богата трапеза мюсюлмани и християни.

На празничната трапеза присъстваха областният мюфтия Айдън Мохамед, местният имам Ахмед Горелски , местният свещеник отец Николай Попов, Илхан Кючук -народен представител от ПП ДПС, Ведат Хюсеин - областен председател на ДПС Благоевград, председателят на ОбС на БСП-Белица Христо Дунгьов, бившият кмет на Благоевград Лазар Причкапов, представители на бизнеса в община Белица, общински съветници, кметове на населените от общината, общински служители ,директори на училища, културни деятели и гости от общината и региона.

Домакинството на кмета Радослав Ревански с тържествената вечеря ифтар е израз на уважение към религията и традицията при мюсюлманите и израз на уважение към християните. Вечерята ифтар се дава за здраве и берекет. Споделената вечеря е пример за мирно съжителство и разбирателство между хората с различна етническа и религиозна принадлежност, които в община Белица живеят заедно от векове.
Рамазан е месец на опрощението, покаянието и милосърдието.