Кметът Апостолов награди първолаци за гладко четене
Кметът Апостолов награди първолаци за гладко четене / Дарик - Благоевград

Кметът на Симитли Апостол Апостолов откри учебната година в най-старото училище в общината в село Долно Осеново. Основното училище "Отец Паисий" посреща за първи път деца от селото преди 102 години. Първокласниците демонстрираха перфектна подготовка от предучилищна подготовка. За глатко четене кметът Апостолов ги награди с комплект ученически пособия. Училището в Долно Осеново е със статут на защитено, тази година се учат 124 деца, от които една паралелка първокласници.

Прагът на родното училище в Симитлийско прекрачиха общо 1 094 ученици, от тях 141 чуха за първи път училищния звънец.

С особена тържественост откриха учебната година и в гимназиите в град Симитли и в село Крупник. Там празникът на ученици, родители и учители споделиха заместниците на кмета Апостолов- Юлиян Мишев и Евгения Георгиева.

С много емоции бе поставено началото на новата учебна година в СОУ ”Св. Св. Кирил и Методий” в село Крупник. Програмата започна с водосвет и пожеланията на отец Величко мъдростта, вярата, надеждата и любовта навсякъде да съпътстват голямото семейство на училището.

Поздравителни адреси за първия учебен ден децата от гимназията в Крупник получила от Апостол Апостолов- кмет на община Симитли,Сергей Игнатов- министър на МОМН, Ивайло Златанов – началник на РИО Благоевград, както и от „Млади граждани за европейско развитие на България”-Благоевград.

В духа на празника директорът на училището Венцислав Кълбов приветства всички свои възпитаници и колеги да вярват в собстените си сили, да съхранят корените си и да вървят уверено напред към новите предизвикателства и върхове.

Медният глас на училищния звънец прикани учениците да влязат в класните стаи. По традиция под „Арката на знанието” първи минаха 37 първокласници.