/ iStock
Спешна проверка на община Благоевград заради изграждане на незаконен мост върху дере в един от кварталите на града. Освен че липсват всякакви строителни книжа и разрешения, към момента не се знае и кой е инвеститорът, предава БНР.

Проверката е извършена по сигнал на Басейнова дирекция "Западнобеломорски регион" и Регионалната дирекция "Национален строителен контрол". 

"Бяхме сигнализирани да извършим проверка за новостроящ се мост на Еленовско дере между улица "Перелик" и булевард "Пейо Яворов". Проверката установи, че мостът се изгражда без никаква строителна документация, няма проекти, няма разрешение за строеж. Въобще няма нищо. Не е ясно от кого. За мен лично е неясно", казва кметът на Благоевград Методи Байкушев

Кметът потвърди, че в района на незаконно строящия се мост преди е имало друг, който преди години е бил разрушен от придошлите в дерето води. 

"Нямаме никакъв избор, освен да приложим закона, а той предвижда констативен протокол за незаконно строителство, спиране на строежа и забрана на достъпа. След което ще се наложи заповед за премахване и премахване на моста. Незаконен мост на дере, което приижда и отнася мостове, няма как да допуснем", обясни кметът.
БНР