Искат затвор за малтретиралите Георги Лунджов
Искат затвор за малтретиралите Георги Лунджов / Дарик - Благоевград
Георги Лунджов
49877
Георги Лунджов
  • Георги Лунджов

Активисти на ГЕРБ в Благоевградско настояват за спешно разследване на случая с пребития жестоко с бухалки общински лидер на партията в Симитли Георги Лунджов. Часове след физическото му малтретиране от двама маскирани мъже, ГЕРБ изпрати протестна декларация, с копие до Дарик радио, в която се настоява за бързо разкриване и задържане на побойниците.

"Ние, членовете на ПП ГЕРБ в Благоевград и активистите от клуба в квартал "Грамада", с голяма тревога следим състоянието на нашия приятел и общински председател на партията в Симитли Георги Лунджов. Спрямо него бе извършено брутално посегателство на 6 февруари в село Железница. Към 18.30 часа той бе пребит пред дома си, абсолютно безпричинно. Предупреждаваме авторите на това злодеяние, че няма да се поколебаем да изясним истината докрай", се казва в декларацията.

"Години наред нашият колега Лунджов защитава своите съграждани, техните права и тяхното благоденствие от посегателството на хора, които се облагодетелстваха на техен гръб. Като общински съветник той систематично изяснява факти за престъпни действия и разпиляване на общински средства с цел лично облагодетелстване", изтъкват съпартийците на Георги Лунджов.

"Обръщаме се към хората на Симитли с настояване всеки, който може да помогне за изясняване на случая да го направи! Недопустимо е, подобно мерско деяние да бъде заметено и виновните да останат ненаказани. Обръщаме се към всички членове на ГЕРБ да ни подкрепят и по този начин заедно да покажем, че няма да допуснем посегателство върху живота и здравето на хора, за които истината е всичко!", апелират от ГЕРБ в Благоевградско.

Интервю с Георги Лунджов чуйте в звуковия файл