Гръмотевици и валежи от 10 -15 литра на кв. м. през празничните дни
Гръмотевици и валежи от 10 -15 литра на кв. м. през празничните дни / netinfo

Предупреждение за обилни валежи през празничните дни в Западна  България изпрати Министерството на извънредните ситуации. От Оперативния комуникационно-информационен център съобщават за прогнозни количества до 10-15 литра на кв.м. На 1 и 2 май също ще се  развива мощна дъждовна облачност. По данни на Военновъздушните сили  на много места ще има валежи, по-интензивни в следобедните часове, главно над планините, придружени от гръмотевици.


Министерството на извънредните ситуации препоръчва на гражданите, ако се намират в близост до коритото на пълноводна река или дере- да се  отдалечат от тях. При поройни дъждове да не застават под мостове, подлези, надлези и други съоръжения.
 
 При поройни дъждове не заставайте под мостове, подлези, надлези и други съоръжения. Ако се намирате в близост до коритото на пълноводна река или дере е необходимо да се отдалечите от тях. При пътуване е препоръчително водачът да спре и изчака спирането на пороя. Важно е водачите да спазват временната маркировка, поставена от контролните органи и пътните служби.