/ Община Банско
И тази година от 25 до 28 юли жители и гости на Банско ще се пренесат под звездното небе на Пирин планина със селекция от най-приключенските и екстремни филми през последната година.

Прожекциите стартират в 21:00 часа на централния площад „Никола Вапцаров“ в Банско. Всички гости ще могат да се докоснат до най-доброто от световното екстремно и планинарско кино в 12 филма от 9 страни (Австрия, Аржентина, Великобритания, Германия, Индия, Италия, САЩ, Франция, България).

Стартира автобусната линия Банско-хижа Вихрен

Ще се пренесем на връх Юнгфрау в Швейцарските Алпи, Гренландия, Земята на Кралица Мод в Антарктида, река Ганг в Индия, връх Гран Капюсен във Френските Алпи, Исландия, полуостров Митре – най-източната точка на остров Огнена Земя, районът Лангтанг на Непалските Хималаи, най-интересните катерачни обекти в Северна Америка, Банско и Пирин.

Филмите в програмата на „Лятна филмомания под звездите 2018" представят още много уникални кадри, които ще бъдат показани в четири летни вечери. При дъждовно време прожекциите ще се проведат в Голямата зала на Читалище „Никола Вапцаров". Входът е свободен.

Организатори на събитието са Община Банско, Читалище „Никола Вапцаров", Сдружение „Международен фестивал на планинарския филм".