Борисов: Кметовете усвояват свободно пари от Европа
Борисов: Кметовете усвояват свободно пари от Европа / снимка: Дарик-Благоевград, Добряна Христова

Премиерът Бойко Борисов и земеделският министър Мирослав Найденов откриха тържествено нова ВиК мрежа в симитлийското село Черниче. Двамата прерязаха лентите и на напълно обновени улици в удостоеното с приз "Евросело 2012" Черниче.

Министър-председателят Борисов подчерта, че при управлението на ГЕРБ, кметовете имат възможност на усвояват без проблеми пари от Европейските фондове.

Борисов Кметовете усвояват свободно пари от Европа
netinfo
"Когато дойдохме на власт, бяха спрени всички фондове. Сега кметовете свободно усвояват пари от Европа", изтъкна Бойко Борисов. Той бе аплодиран от десетки граждани и гости на Черниче и останалите населени места в община Симитли.

За церемонията в селото дойдоха почти всички кметове в Благоевградска област. Борисов и Найденов получиха икони от домакините.

В ремонтните дейности и реконструкцията на инфраструктурата в Черниче са инвестирани над 8,5 милиона лева по програми с европейско финансиране.

Село Черниче стана първенец в страната по брой реализирани европроекти, усвоени средства, привлечени инвестиции и цялостната промяна в облика на населеното място.

Черниче надви в надпреварата други 17 претенденти с реализирани проекти за осем милиона и половина лева за реконструкция на ВиК мрежата и ремонт на улиците.

По време на откриването обектите в село Черниче кметът на Банско Георги Икономов се срещна с министър-председателя  Бойко Борисов. За поредн път бе поставен въпросът за ски зона Банско и двамата обсъдиха подробностите по темата.  Премиерът изрази мнение, че трябва да се постигне по-добър диалог между заинтересованите страни.