Бомбената заплаха e насочена срещу развитието на Банско
Бомбената заплаха e насочена срещу развитието на Банско / netinfo
"Бомбената заплаха е чист терористичен акт, насочен не само срещу АД “Юлен”, където Общината е акционер, но и срещу развитието на Банско и зимния туризъм в страната ни". Това се казва с специално изявление на кмета на Банско Александър Краваров по повод сигнала за поставена бомба на ски пистите.

"Ръководството на общината и цялото гражданство на Банско остро осъждаме опита за този терористичен акт. Надяваме се, че в него не са замесени официално регистрираните екологични организации в страната ни, защото това е удар не само срещу имиджа на Банско, това е удар срещу имиджа на цяла България", категоричен е градоначалникът Краваров.

Той посочва още, че заради заплахата от терористичен акт е нарушена почивката на над 10 хиляди туристи, които в момента са в Банско, 80 % от тях чужденци.

"Искам да изразя надеждата си, че правителството и Министерството на вътрешните работи ще предприемат всички необходими мерки, за да издирят и накажат виновните лица", се казва още в изявлението на кмета на Банско Александър Краваров.