Адвокат на ГЕРБ кандидатства за прокурор
Адвокат на ГЕРБ кандидатства за прокурор / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Благоевградският адвокат и бивш полицейски началник Иван Катърджиев кандидатства за държавен обвинител. Юристът, който обслужва партийните интереси на ГЕРБ в Пиринско, е издържал успешно първия етап от конкурса за младши прокурор, обявен от Висшия съдебен съвет, научи Дарик.

Иван Катърджиев е изкарал на писмения изпит две петици. Той е допуснат да участие и в устното препитване, което ще се проведе до дни. Името на адвоката се спряга за шеф на Пробационната служба в Благоевград. Активисти на ГЕРБ са предложили Катърджиев и за началническия пост в Югозападна митница.

Сред издържалите успешно първия тур в прокурорския конкурс е Ганка Тулева, която е инспектор в благоевградската Пробационна служба и съпруга на полицейския служител Стефан Тулев. Тя е изкарала оценки много добър 5, съобщиха от ВСС.

Главният дознател в Сандански Славка Баханова, съпругата на заместник-областния управител в Благоевград Георги Баханов, също е участвала в препитването за младши прокурор. Баханова е получила оценка добър 4. Анна Аврамова, дъщерята на известния адвокат и член на Висшия адвокатски съвет - Красимир Аврамов, е изкарала оценки 4.25 и добър 4.

Назначеният наскоро главен дознател в Областната полицейска дирекция в Благоевград Васил Мадолев изненадващо не се е явил на писмения изпит, независимо, че е подал документи за участие. Сред кандидатите за младши прокурори най-висока оценка - отличен 5.75, е получил кюстендилският главен дознател Ивайло Илиев.