/ Община Сандански

От първи април всички медицински сестри, лаборанти и специалисти в МБАЛ „Югозападна болница“, която лекува пациенти от общините Сандански, Петрич, Струмяни и Кресна, ще получават 46% повече към своите месечни трудови възнаграждения. Заплатите на лекарите също се повишават с около 10%.

Почти 1 млн. лева отпускат за издръжка на Югозападна болница

Увеличението на възнагражденията идва само година и половина след обединението на двете лечебни заведения в Петрич и Сандански. „Добрите финансови показатели са резултат на добрия мениджмънт на МБАЛ „Югозападна болница“, както и на успешното ръководство. 

Нов рентген за филиала в Петрич на МБАЛ „Югозападна болница“

Направихме оптимизация, намалихме разходите и така се подобри организацията на работата”, коментира кметът на община Сандански Кирил Котев. В Югозападната болница скоро ще заработи и първият у нас съвместен кол център със столичната клиника „Пирогов”.

Предвижда се да бъдат изградени диспечерски центрове в двете здравни заведения. По този начин 24 часа в денонощието болницата в Сандански ще разполага с комуникация и връзка с „Пирогов”. Кол центърът ще е за детско здраве.