4 000 гласа в Благоевград вече са купени, обяви Костадин Паскалев
4 000 гласа в Благоевград вече са купени, обяви Костадин Паскалев / netinfo
Вече има данни за направени опити за купуване на 4000 гласа, обяви Костадин Паскалев, кандидат за кмет на Благоевград, издигнат от БСП. Той обяви и имената на Росен и Йордан Йорданови, които според него се занимават с купуване на гласове в полза на конкретен кандидат.

„Известни са и имената на всякакви видове с бандитски прякори от рода на гризачите, които се занимават със същата дейност”, каза той.

Кандидатът за кмет на Благоевград, издигнат от БСП съобщи, че вече е провел разговор с премиера и министъра на вътрешните работи за ситуацията около купуването на гласове в Благоевград.

„Проведе се най-грубата и нетолерантна кампания от 1999 година насам. Лазар Причкапов не можа да надскочи кампанията на СДС тогава, но се зае с личния ми живот, разведе ме, нарече ме алкохолик. Аз се надявам, че обществеността има ясна представа за какво става дума” каза още Костадин Паскалев.

Костадин Паскалев коментира и отказа за участие на досегашния кмет в обществен дебат между кандидатите за общински кметове в Благоевград.

„Изпратихме писмена покана до господин Причкапов с предложение за дебат в удобно място за него, в удобно за него време и теми. Получихме отказ по медиите. Липсата на дебат означава или липсата на подготовка, или страх да застанеш пред избирателите очи в очи или характерологични особености”, коментира Костадин Паскалев.

„Човекът, който ме нарече демократичен имитатор и човек, който си е сложил очите на темето, е очевидно човекът, на който тези определения прилягат най-много”, каза още Костадин Паскалев.

Като лъжа определи изказаното мнение, че Костадин Паскалев е втория избор на БСП – Благоевград след Кирил Пендев, лидерът на партията Йорданка Слатинска. „Автор на тази лъжа е Лазар Причкапов, а той добре знае какво означава да си натрапен кандидат за кмет. Той е единственият, който беше натрапен на организацията през 2002 година”, каза тя.