352 жители на Благоевградско напуснаха страната през 2007 година
352 жители на Благоевградско напуснаха страната през 2007 година / netinfo
За 2007 години по различни оферти на междуправителствени спогодби за обмен на работна сила в Испания са заявили желание да заминат 548 души от Благоевградска област, като от тях 456 са допуснати за интервю и в последствие 342 са заминали. Това съобщи за Дарик директорът на Агенция по заетостта - Благоевград Станислава Попвска.

Броят на желаещите да работят в Германия обаче е значително по-малък – 14 души, като от тях 10 са се явили на интервю и всички те са заминали.

„Документите за заминаване се подготвят в бюрата по труда, затова и те са изрядни и хората могат да бъдат спокойни, че няма да имат проблеми. До сега не сме имали оплаквния от заминалите вече на работа относно условията или неизпълнени задължения”, каза още Станислава Поповска.

Най-честите недоразумения обаче са тези, че въпреки ограниченията за възрастта или изискванията за образование и опит, документи подават и хора, които не отговарят на тях. "За съжеление няма възможност да променим изискванията на работодателя", категорична е Станислава Поповска.