286 лева е линията на бедност догодина
286 лева е линията на бедност догодина / Пресцентър

Областният управител Бисер Михайлов инициира разяснителна кампания преди въвеждането на електронни здравни услуги за населението през следващата година.

В това число влизат електронна здравна карта, електронно здравно  досие, електронни рецепти и електронен болничен лист.

"Безспорни ще бъдат ползите от създаване и въвеждане на  електронните здравни услуги, това означава пестене на пари и време за бизнеса. Имам информация, че правителството, вече работи усилено за реализацията на този проект, поемам личен ангажимент за среща по въпроса, със здравния министър Москов, след което ще инициирам такава среща и тук в Благоевград с ръководителите на по-големите здравни заведения, на НОИ, РЗИ и Здравната каса. В по-отдалечените райони в Пиринско ще се проведе и разяснителна кампания от отговорните институции на място", увери Бисер Михайлов.

Статистически данни за средносрочна бюджетна прогноза за  2015 – 2017, която се очаква да бъде приета в най-скоро време от правителството, съобщи Теменужка Златанова,  началник отдел „Жизнен стандарт и доходи от труд“ в Министерство на труда и социалната политика. Според нея очаквания икономически растеж ще е 8 процента.

Линията на бедност за 2015 година е разчетена на 286 лева.

На Областния съвет присъстваха директори на социалните служби, на ОИТ, НОИ и синдикални лидери.