За пожара на границата със Северна Македония няма опасност от навлизане в страната
25 поредни дни военнослужещи от Сухопътните войски помагат за овладяването на пожара в планината Славянка на българо-гръцката граница, съобщиха от Министерство на отбраната.

18 военнослужещи с 6 броя техника, от състава на 3-то бригадно командване-Благоевград, под ръководството на лейтенант Преслав Благоев действат в района между селата Петрово и Голешево.

Министерство на отбраната

Групата оказва помощ на пожарникарите от Главна дирекция „Противопожарна безопасност и защита на населението“ и прокарва просеки с цел недопускане разрастването на пожара.

Висок риск от пожари у нас, огненото бедствие в Северна Македония е на 3 км от границата с България

Едно действащо огнище има при пожара в планината Славянка
, сочи информацията от тази сутрин, от българска страна няма разгаряне на пожара и обстановката е спокойна, предава БГНЕС.

От гръцка страна на 12 август работеше тежка техника, която почистваше пограничен път, което да ограничи развитието на пожара в западна посока. От наша страна също работи тежка техника, което цели почистването на просека, която да се свърже с тази от гръцка страна.

Министерство на отбраната

За пожара на границата със Северна Македония няма опасност от навлизане в страната. Към момента се извършват превантивни действия, с булдозер се почистват пограничните пътища от наша страна и се отстранява иглолистната растителност около тях.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня