Едноседмична кампания за кастрация, ваксинация и обезпаразитяване на бездомни животни започва в Златоград. Организатори са общината и „Четири лапи“.

По време на акцията ще се обработват бездомни кучета и котки, както и животни на социално слаби граждани. Кампанията е едно от поредните съвместни усилия на „Четири лапи” и местните общини за овладяване и намаляване на популацията на улични животни по хуманен и ефективен начин.

Какво трябва да знаем за кастрирането на домашния любимец? (ВИДЕО)

Екип от ветеринарни лекари, ветеринарен техник и ловци на животни ще са на място, като заловените животни ще се кастрират в мобилна ветеринарна амбулатория, която ще е разположена на паркинга до залата на стадион Златоград.

Освен кастрирани, животните ще бъдат ваксинирани срещу бяс и обезпаразитени. Бездомните кучета, преминали през програмата, са обозначени със синя ушна марка, а котките с татуировка от вътрешната страна на едното ухо и изрязване на връхчето на другото ухо. На кучетата ще бъде поставен и микрочип, данните от който се въвеждат в Интегрираната информационна система на Българска агенция по безопасност на храните.

Телефон за подаване на сигнали и връзка с екипа на „Четири лапи“- 0888002385.
 
Информационна агенция Фокус