Светлините на коледна елха ще грейнат на 5 декември, понеделник в Смолян, съобщиха от Общината.

Тържеството ще е на пл. „Свобода“ на Стария център в Смолян и ще започне в 17.30 часа. Празничен поздрав за всички присъстващи ще поднесат деца от ЦПЛР-ОДК и детска градина „Зорница“, които заедно с кмета Николай Мелемов ще включат светлините на коледното дърво. Ще пристигнат Дядо Коледа и Снежанка.

Гражданите на Смолян ще се радват на ски писта: Започва проектиране и изграждане

Площадът ще бъде огласен с музика и любими коледни песни, а малки и големи ще могат да направят своята лична или семейна празнична снимка на специален кът, който ще остави спомен за приятно изживяване пред красивата украса.

„Заповядайте на тържеството по запалването светлините на елхата, с което коледния дух ще завладее Смолян“, кани Мелемов. За поредна година, кметът заменя поздравителните картички до институциите с електронни честитки, като тези средства се използват за лакомства за децата в детските градини в цялата община.

Служители на община Смолян започнаха да поставят коледната украса по улиците в града. Общината подготвя програма за Коледните и Новогодишните празници, която ще бъде оповестена допълнително.