/ АПИ
Това е вторият етап от обновяването на 41 км от третокласното трасе
Продължава текущият ремонт на близо 27 км от третокласния път, в отсечката между Соколовци и Малка Арда на територията на област Смолян, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Това е вторият етап от обновяването на 41 км от третокласното трасе. В края на юни беше подновена работата в отсечката Малка Арда-Баните, с дължина над 14 км. През миналата година в двата участъка са извършвани подготвителни работи.

Присовските завои край Велико Търново ще се обезопасят с ново трасе

Третокласният път свързва населените места в общините Баните и Смолян с областния център Смолян, както и областите Смолян и Кърджали. Ремонтните дейности са възложени по договора за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в областта.

Предвидено е изпълнението на земни и скални изкопи, обрушване на скатове, ремонт на пътната настилка, полагане на бетонови бордюри. Отсечката ще е с нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи - мантинели.

Стойността на ремонта в близо 27-километровия участък Соколовци-Малка Арда е 24,3 млн. лв. Срокът за завършване на предвидените дейности е до края на септември т. г.

По време на ремонта ще се работи на малки участъци и трафикът ще се осъществява в свободната от строителни дейности лента. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват стриктно пътната сигнализация.