/ ОД на МВР-Смолян
От днес до края на август на територията на Районно управление-Девин при ОД на МВР-Смолян, ще се проведе специализирана полицейска операция за контрол на водачите, управляващи мотоциклети.

Акцията е във връзка с усложнената пътнотранспортна обстановка и зачестилите тежки катастрофи с ранени лица с участието на мотоциклети. Само за изминалите две седмици трима мотоциклетисти са пострадали при настъпили пътни инциденти в този район, съобщиха от полицията.

„Автомобилна администрация” започна засилени проверки (ВИДЕО)

Екипите на “Пътна полиция” ще следят основно за правоспособност на водачите на двуколесни и триколесни МПС, регистрация на мотоциклетите, състояние и видимост на табелата с регистрационен номер, недопускане управление на МПС след употреба на алкохол и/или наркотични вещества и техните аналози, използване на защитни каски от водачите и пътниците.

При установяване на нарушения за Закона за движение по пътищата ще се предприемат незабавни действия за санкциониране на нарушителите. От 14 до 18 юли тече и друга акция по безопасност на движението на територията на ОД на МВР-Смолян, в нея се осъществява контролната дейност за неизправните шумозаглушителни устройства на превозните средства.

В хода на засилените проверки  се следи за техническата изправност на автомобилите, наличието на монтирани шумоусилващи устройства и други нарушения.