На 21 декември, ст. комисар Цветан Цанков - директор на ОД на МВР, представи пред състава на дирекцията новия заместник-директор и началник на отдел „Криминална полиция“ - комисар Мирослав Христев, съобщиха от полицията.

Той е роден през 1975 г.  Завършил е висше образование през 2000 г. в Университета за национално и световно стопанство-София - специалност „Икономика на индустрията“ - бакалавър.

Полицията в Смолян е с нов директор (СНИМКА)

През 2006 г. завършва магистърска степен по специалността „Финансов мениджмънт“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. В системата на МВР работи от 2001 година, заемал е различни изпълнителски и ръководни длъжности. Многократно е награждаван за постигнати високи професионални резултати.

Комисар Христев е назначен със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, считано от 20 декември. Ст. комисар Цветан Цанков му пожела успех и изрази увереност, че професионализмът му и опита, натрупан през годините работа във ведомство, ще дадат положителен резултат в бъдещата му дейност.

ОД на МВР-Смолян

Досегашният зам.-директор на ОД на МВР - комисар Костадин Бундов е назначен на ръководната длъжност главен инспектор - началник на Районно управление-Смолян.

А предшественикът му главен инспектор Иван Мечкарски е назначен на ръководната длъжност - началник на сектор „Охранителна полиция“ в Районно управление Смолян.