/ Община Смолян
Ангел Безергянов е новият председател на Общински съвет-Смолян.

Той бе избран на днешното заседание на местния парламент, заради внезапната кончина на досегашния председател Венера Аръчкова през миналата седмица. Безергянов бе и единствения предложен кандидат за поста.

Гласуването се проведе тайно, а в комисията по избор влязоха общинските съветници Денислав Костов - председател, Иван Гавазов и Филип Топов - члленове.

Ден на траур в Смолян в памет на председателя на Общинския съвет

След проведеното гласуване, Костов заяви, че са гласували 25 съветници. Пет са празните пликове, а действителните бюлетини са 20, което означава, че новият председател на Общински съвет е Ангел Безергянов.

От своя страна, новият председател благодари на колегите си за оказаната подкрепа. „Съзнавам, че поемам поста на председател в една необичайна ситуацията. Ще работя за връщане на политическия дух и конструктивния диалог.

Вратата ми ще е отворена за гражданите, защото те очакват конкретни решения на проблемите си“, посочи Безергянов. Той апелира да дадат пример как се водят конструктивни дебати и пожела успех до края на мандата на Общинския съвет в града.

Ангел Безергянов е роден на 15 октомври 1986 г. Магистър е по право и по финансов мениджмънт. Работил е в сдружение „Екосвят Родопи“ и в Областния информационен център. От 7 г. е на длъжност юрист-консулт в Държавно горско стопанство-Смилян.

Организационен секретар на общинската структура на партията в Смолян. Общински съветник e вече втори мандат. На мястото на Венера Аръчкова, като общински съветник влиза Ивайло Халваджиев.

Той е бакалавър по „Стопанско управление“. Целият му трудов стаж над 20 години е в частния бизнес. Бил е общински съветник в мандат 2015-2019 г. от гражданската квота.
Агенция "Фокус"