/ областна администрация Смолян
Наред с организацията на честни и прозрачни избори, основен приоритет в работата на областната администрация в Смолян в следващите месеци е завършването на ГКПП-Рудозем-Ксанти, посочи областният управител Стефан Сабрутев.

Според него има определени притеснения относно забавянето на някои строителни работи по бъдещия граничен пункт.

Част от причините за забавянето са обективни, но има и спънки от субективен характер, според областния управител. Немалък проблем, свързан с изграждането на ГКПП-Рудозем е наложена от МРРБ санкция на стойност 5 процента от стойността на общите строително-монтажни работи и сумата по договора на надзорната фирма, уточни областният управител. По думите му санкцията е наложена за това, че обществената поръчка е проведена така, че е насочена към определен изпълнител.

От областната администрация са препоръчали на строителите на ГКПП-Рудозем да се удвоят работните смени, за да се приключи обектът в срок. Строителството напредва, работи се усилено, допълни Стефан Сабрутев.

Той е категоричен, че предвиденият по договор срок за завършване на пункта - 11 юли, няма да се удължава. Срокът за строителство вече е бил увеличаван няколко пъти.

Стефан Сабрутев е възложил проверка на цялата документация, за да се изяснят причините за удължаване на крайния срок.



 
БТА