Повишена е опасността от падащи камъни по пътищата в областта
Над 10 населени места в област Смолян са без ток заради валежите и силния вятър, от който най-вероятно има скъсани електропроводи, съобщиха от електроразпределителното дружество.

Без захранване са Мадан - кварталите „Миньорски“, „Шаренка“, „Батанци“, „Аврамовка“, „Яновка“. Ток няма и в Печинско, Петров дол, Върли дол, Буково, Букова поляна, Галище, Шадийца, Уручевци, Оградна, Карабовка, Еньовче, както и в част от село Борино.

Какво време ни очаква през уикенда

Техниците на дружеството работят по отстраняване на авариите, но не  може да се каже кога ще бъде пуснато електрозахранването. Повишена е опасността от падащи камъни по пътищата в област Смолян след продължителния дъжд, информират от Областното пътно управление.

Температурите в цялата област са положителни и валежите са от дъжд, според данни на Метеорологичната служба на Рожен. От ОПУ препоръчват на шофиращите в Смолянско да се съобразяват с метеорологичните условия - обилни валежи, мокри пътни настилки, оводнени скални скатове, от които се отронват камъни, мъгла в отделни участъци.

Обилният дъжд в областта продължава. Най-голямо количество на валежите през последното денонощие е измерено в с.Арда - 52 литра за квадратен метър. В Триград падналият дъжд е 29 л/кв. м, в Смолян - 10 л/кв.м.
Агенция "Фокус"