По чудо двете жени са успели да излязат от автомобила

Бременна жена и нейната майка оцеляха по чудо при катастрофа по пътя Смолян-Мадан, след като скален къс падна върху колата им.

БТА

"Останахме живи, защото камъкът се стовари на шосето пред нас, разцепи се на парчета и само отделни късове паднаха върху автомобила", разказа на мястото на инцидента Тюркян Али, майка на бременната жена.

БТА

Скалното свличане е станало в близост до мястото на голямото свлачище, което през 2018 г. затвори за няколко месеца пътя Смолян-Мадан.

До 25 см е снежната покривка във високите части в Смолянско

От МБАЛ-Смолян заявиха, че шофиралата Наджие Осман - на 30 г. е в добро състояние, има само наранявания по лицето от парчета стъкло и след преглед в болницата си е тръгнала.

БТА

Двете жени са пътували с автомобила към Смолян, когато внезапно от скалния скат се откъснал голям камък. "Бяха кошмарни секунди, в които виждахме как камъка лети към нас", обясни Тюркян.

БТА

Скалната маса паднала непосредствено пред автомобила и по щастлива случайност върху предната част на колата се озовали само отделни отломки. Жените са от село в област Кърджали, пътували са за медицински преглед в Смолян на бременната в петия месец Наджие.

Тюркян смята, че случилото се днес е късмет, след като са останали живи след такъв инцидент. Срутилата се скална маса вече е разчистена от пътното платно.

БТА