/ ОД на МВР-Смолян
Наградиха за смелост ученик от Смолян, съобщиха от полицията.

Началникът на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" главен инспектор Васил Вълков връчи грамота за граждански принос на 8-годишния Александър Чавдаров от 2-ри „б“ клас на ОУ „Проф. Д-р Асен Златаров“ за проявена смелост при възникнал пожар в село Подвис.

ОД на МВР-Смолян

На 28 септември е избухнал пожар, който е обхванал 2000 кв. м. сухи треви. Благодарение на бързата реакция на огнеборците, три сгради в близост до огнището са били спасени.

Добрият пример: Деца предотвратиха горски пожар в Смолян (СНИМКА)

Малкият герой Александър се е включил в гасенето на пожара още преди пристигането на екипите и е продължил да помага след тяхното идване. Неговата бърза реакция допринесла за предотвратяване на по-сериозни щети.

В рамките на събитието на 10 октомври в училището се проведе практическо занятие за евакуация при пожар, в което всички ученици и служители успешно се евакуираха в дворът на училището.

ОД на МВР-Смолян

Там пред всички присъстващи, началникът на пожарната служба поздрави Александър за неговата бдителност и смелост, подчертавайки колко е важно децата да бъдат подготвени от най-ранна възраст за правилни действия при извънредни ситуации. Той посочи, че постъпката му е пример за всички.

Главен инспектор Васил Вълков отправи поздравления и към Сантелова, класната на детето, за ценностите и чувството за отговорност, които е възпитала у своите ученици. Директорът на училището Николай Колев също поздрави героя за неговото смело и отговорно поведение.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня