18-годишен младеж от Ловеч управлявал автомобил, с който превозвал незаконни мигранти.

Късно вечерта на 18 октомври в ОДМВР-Пазарджик е получен сигнал за засечен лек автомобил превозващ мигранти. Незабавно екип на магистрална полиция е насочен към пазарджишкото село Гелеменово, където униформените спрели лек автомобил, управляван от 18-годишен жител на Ловеч. Полицаите установили, че тийнейджърът превозвал девет млади мъже, по всяка вероятност чужденци. Станало ясно, че чужденците са афганистанци, всичките без документи за самоличност.

В резултат на предприети допълнителни оперативни действия със съдействието на ОДМВР-Бургас са задържани двама бургазлии на 23 и 22 години с лек автомобил, които по първоначалните данни също имат отношение към транспортирането на мигрантите.

Микробус с мигранти катастрофира в Бургаско

Във вторник сутринта в ОДМВР-Пазарджик бил получен сигнал за наличие на чужденци в района на 75-ти километър от АМ „Тракия“. В близост до магистралата органите на реда открили 34 лица без документи за самоличност. Оказало се, че това също са незаконно влезли на територията ни чужденци от Афганистан.

В района на ханче „Церово“ полицаите открили изоставен бусът, с който групата е превозвана по аутобана. На мястото бил извършен щателен оглед от дежурна група при РУ-Пазарджик, а возилото е иззето. Задържани са двама столичани, съответно на 36 и 37 години.
Мъжете били съпричастни към подпомагане на чужденците да преминат през територията на страната.

Всички открити незаконно пребиваващи чужденци са транспортирани и настанени в специализирани центрове към Дирекция „Миграция“-МВР и Държавна агенция за бежанците при Министерския съвет.

И по двата случая работата продължава под надзора на прокуратурата в Пазарджик.
 
Информационна агенция Фокус