Открити са и стаи, оборудвани за живеене на работници
Разкриха огромна нелегална фабрика за цигари в Пазарджишко, съобщиха от полицията.

44-годишен мъж е привлечен като обвиняем. От неустановена дата през март до 4 декември в село Калугерово в масивно производствено помещение, той е държал 1 049 000 броя кутии с цигари.

Прокуратура

За деянието се предвижда наказание лишаване от свобода от 2 до 8 години и глоба до 10-кратния размер на пазарната цена на стоките.

Иззеха голямо количество контрабандни цигари на „Лесово“ (СНИМКИ)

На 4 и 5 декември е била проведена акция на служители от ГДБОП. По време на операцията е била открита фабрикака за производство на цигари в село Гелеменово, както и складова база за съхранение на готовата продукция в село Калугерово.

Установено е, че той е наел складовото помещение, като пълномощник на фирма. Там са били намерени 2098 мастербокса или общо 1 049  000 кутии цигари. Открит е и сух нарязан тютюн и заготовки.    

Прокуратура

Помещенията във фабриката са били оборудвани с високоефективна поточна линия за производство и пакетиране на цигари, автономно електрозахранване и дизелов електрогенератор.

Открити са и стаи, оборудвани за живеене на работниците, които извършвали производствената дейност и обслужвали машините. При акцията са били намерени големи количества консумативи - сух нарязан тютюн, филтри и фолио, прибори и опаковки за пакетиране. Фабриката е била прикрита в района на други стопански сгради, като за извършваните в нея дейности се води отделно досъдебно производство.

Прокуратура

Обвиняемият е задържан за 72 часа, като предстои да му бъде поискан постоянен арест.

Подробности по случая бяха изнесени на брифинг на Районна прокуратура-Пазарджик, ГДБОП - МВР и Агенция „Митници“. В него участваха Радослав Бакърджиев, районен прокурор на Пазарджик, гл. комисар Явор Серафимов, директор на ГДБОП, ст. комисар Калин Литов, заместник-директор на ГДБОП, Георги Георгиев, директор на дирекция “Митническо разузнаване и разследване“ в Агенция „Митници“ и Мариета Венова, наблюдаващ прокурор.