Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна / БТА
Огънят застраши две села и стигна и до обитаеми къщи
Частично бедствено положение обявиха в панагюрското село Елшица заради пожара, който гори от понеделник. Два хеликоптера се борят с пламъците, които са обхванали над 2000 дка иглолистна гора.съобщава NOVA.

Напрегната беше нощта в Пазарджишко заради огнената стихия, която се разрази през вчерашния ден. Пожар застраши две села, като стигна и до обитаеми къщи. Пламъците наложиха евакуацията на един мъж. Огънят е локализиран, а днес в гасенето се включиха и два хеликоптера.

В огнен капан попадна и резерват за елени и сърни, като още вчера беше разпоредено огражденията да бъдат премахнати, а животните – освободени.

През изминалия ден екипи на пожарната в цялата страна бяха на крак, за да реагират на подадените десетки сигнали за пожари.

„Искам да успокоя хората. До крайно критична ситуация не се стигна, благодарение на опита на пожарникарите”, каза Трендафил Величков.

Вертолет от състава на ВВС се включва в гасенето на горски пожар в Пазарджишко

„Днес чакаме два хеликоптера от авиобаза Крумово, за да локализираме пожара. Надяваме се това да стане до обяд и след това да бъде изгасен. Има тежка техника на място”, заяви представител на пожарната.

Кметът  на Панагюрище Никола Белишки уточни, че тепърва ще се изясняват причините за пламъците.
NOVA