/ nova.bg
В съда в Пазарджик започва отново делото срещу бившия полицай Владимир Панайотов, който през 2021-а прегази на пешеходна пътека в село Братаница 7-годишната Моника.

Повече от 2 години след убийството на 7-годишната Моника виновен за инцидента няма.

При първото разглеждане на делото Окръжен съд Пазарджик осъжда Владимир Панайотов на 4 години и 8 месеца затвор - ефективно. Апелативен съд Пловдив намалява присъдата на 3 години условно. ВКС отменя намалената присъда поради явна несправедливост на наказанието и връща делото за ново разглеждане от Апелативен съд Пловдив. Тогава новият състав на Апелативния съд решава да върне делото на първа инстанция, за да се допълни обвинителния акт и делото да тръгне отначало.

Протест в Пазарджик заради смъртта на 7-годишната Моника от Братаница

Днес пред сградата на съда ще се проведе и протест. Близките на Моника се надяват на по-бърз процес и справедлива присъда.

"Днес искаме ефективна присъда за убиеца на дъщеря ми Владимир Панайотов, защото нашата присъда ще е до живот. Вече две години едва издържаме, да ходим от дела на дела и от град на град, за да търсим справедливост. Днес очакваме да има ефективна присъда", заяви майката на Моника Блага Калоферова.
БНТ