/ IStock
В Пазарджик няма да бъде разкрита COVID болница, тъй като няма персонал, който да я обслужва. Планира се увеличаване на леглата за пациенти с коронавирус, но проблемът с триажните легла остава нерешен, предава БНР.

Въпреки апела на МБАЛ-Пазарджик пациенти със съмнения за koronawirus да се поемат и от други лечебни заведения, областната болница остава единствената в района с триажна зона, каза директорът д-р Красимир Темнилов: „Наистина е много трудно и на персонала на Спешно приемно отделение, което ги настанява по кушетки, по носилки, по инвалидните столчета, с които разполагаме.

Пациенти чакат по 40 часа за прием в Спешното отделение в Пазарджик (ВИДЕО)

Съжалявам много и се извинявам на пациентите, че не могат да бъдат веднага обслужени, тъй като всичко това изисква технологично време - за да може да излезе един пациент обработен и евентуално да се насочи, ако има свободно легло. При нас вече няма свободни легла“.

Заместник-областният управител Йордан Кожухаров призова: „Много хора сами се насочват нататък, без предварителна диагностика. Обръщам се към тях - първо да се обърнат към джипито, който да прецени има ли нужда от насочване към спешна помощ, или не“.
БНР