/ iStock/Getty Images
Криминалисти от РУ-Велинград установиха авторите на серия от кражби в курорта, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пазарджик.

През отминаващата седмица в полицейското управление във Велинград били получени редица сигнали от граждани и фирми за посегателства. На една от улиците неизвестни разбили кафе-автомат и отмъкнали оборота в размер на близо 80 лева. 49-годишна жителка на курорта пък се оказала без велосипеда си.

30-годишен велинградчанин пък забравил да заключи „Мерцедес“-а си, което му коствало липсата на два чифта скъпи слънчеви очила и флаш-памет. От местен ресторант пък била извършена кражба на таблет, мобилен телефон и чифт маркови очила.

20 години затвор получиха ограбилите строителен предприемач в Пазарджик

С разплитане на случаите се заели криминалистите от местното полицейско управление. При проведените действия по разследване на всички случаи се установило, че автори на посегателствата са две момчета – на 16 и 11 години. У тях били открити откраднатите предмети и вещи. Въпреки крехката си възраст двамата имат криминални прояви.

С тях работят криминалисти и инспектор „Детска педагогическа стая“. Изяснява се съпричастността им и към други извършени посегателства в района на курортния град. Образувани са досъдебни производства под наблюдението на прокуратурата.