/ iStock/Getty Images
По 20 години лишаване от свобода получиха тримата извършители на въоръжения грабеж  в офиса на строителния предприемач Спас Спасов в Пазарджик. Решението е на пазарджишкия окръжен съд. По време на нападението в офиса е било и семейството на Спасов.

Грабежът бе извършен на 21 декември 2015 година. Преди да влязат в офиса, тримата нападатели обезвредили пазача.  Те са били маскирани и въоръжени с пистолети и автомат „Калашников“.  В момента на нападението в офиса е била и 15 годишната му дъщеря.

При опит за съпротива, братът на предприемача, който също се оказал там,  е бил прострелян в крака, а останалите били завързани с тиксо и свински опашки.

Според обвинението е имало реална опасност за живота на всеки един от тях. Триото - Васил Атанасов от Пловдив, Джамал Аликов от Пещера и аржентинецът с испанско гражданство Фернандо Кастро са откраднали 66 хиляди лева, мобилните телефони  и близо килограм злато.

Нападателите бяха разкрити и задържани в рамките на 10 дни.  Към 20 годишната присъда се Васил Атанасов се прибавят още 3 години и 4 месеца от предишна условна присъда.

Решението на пазарджишкия окръжен съд подлежи на обжалване.
БНР