/ iStock/Getty Images
Всички те са регистрирани на един и същи адрес в Москва
Украинското военно разузнаване публикува имената на 620 агенти на руската федерална служба за сигурност, наследник на КГБ.

Всички те, според властите в Киев, действат на територията на страните-членки на ЕС.

Петков от Брюксел: Връщаме за консултации посланика ни от Москва (ВИДЕО)

Всички 620 агенти са регистрирани на един и същи адрес ул. „Большая Лубянка“ в Москва. Украинските служби публикуваха освен трите имена, датата и мястото им на раждане, както и паспортни данни.

На този фон Скопие обяви петима руски дипломати за персона нон грата.

Руският посланик в РС Македония Сергей Базникин беше извикан в сградата на Министерството на външните работи, където му беше връчена дипломатическа нота, в която се посочва, че петима служители на руското посолство са нежелани в страната и са обявени за персона нон грата, съобщи министерството.

Беларус изгони 12 украински дипломати

Според информацията, получена от компетентните органи, посочените лица са извършвали дейности, които противоречат на Виенската конвенция за дипломатическите отношения и ще трябва да напуснат територията на Република Северна Македония в следващите пет дни“, се казва в изявление на МВнР. Миналата година външното министерство обяви двама руски дипломати за персона нон гарта, единият през май, а другият през август, и ги експулсира от страната. И в двата случая Русия отговори с реципрочни мерки, като експулсиране на македонски дипломати от Москва.

БГНЕС