Volvo C70 с награда за най-безопасен кабриолет
Volvo C70 с награда за най-безопасен кабриолет / netinfo
Volvo C70 беше награден за „Най-безопасен кабриолет” от Застрахователния институт за пътна безопасност в САЩ. Кабриолетът предлага първокласна защита при катастрофи – това доказват първите тестове, направени на 10 открити модела.

За да получи това признание, автомобилът трябва да изкара оценка „Добър” на 3 отделни теста: челен и страничен сблъсъци и заден удар (защита на седалките от камшичен удар). Изисква се също така стандартно вградена електронна система за контрол на стабилността. За да бъде избран за най-безопасен, кабриолетът трябва да има предпазни арки, както при системата на Volvo за защита при преобръщане (ROPS).

„Изключително високото ниво на безопасност при новото С70 е резултат на непрестанното ни развитие, базирано на изследвания на истински пътни произшествия”, споделя Ингрид Скогсмо, директор на Центъра за безопасност на Volvo Cars. „Много е окуражаващо да получиш подобно признание. Ние, обаче, продължаваме да работим съгласно нашия водещ принцип: автомобилите се управляват от хора и в случай на катастрофа те трябва да предоставят най-добрата възможна защита”, заключава тя.