Сайт учи родители на жаргона на младите
Сайт учи родители на жаргона на младите / Guliver/Getty Images

Британското правителство пусна в неделя сайт, който да помогне на родителите и на учителите да изтълкуват онлайн жаргона на децата, съобщава ДПА.

Порталът също ще бъде в помощ, за да бъдат изучени навиците за сърфирането в мрежата на подрастващите и нуждата от предохранителни мерки за тяхната безопасност.

Сайтът обяснява някои от кодовете на малчуганите, като например CD9. Това е съкращение на Код-9, което означава, че има родители наоколо. 420 означава на езика на младите потребители марихуана, а GNOC - да се снимаш гол пред видеокамера /Go naked on videocamera/.

Сайтът се спира и на трудни теми като въпросите за секса, отношенията деца-родители, натискът на връстниците и въпросите на младежкия външен вид.

"Интернет е невероятно мощно средство, което променя начина, по който нашите деца опознават света и се свързват помежду си", изтъква британският министър на образованието Ники Морган.

Младите хора във Великобритания изкарват средно около 12-13 часа онлайн, но в същото време около 20 процента от родителите не били подготвени как да опазят сигурността на децата си в мрежата.

Източник: БТА