Отслабване с удоволствие: парфюм потиска апетита
Отслабване с удоволствие: парфюм потиска апетита / Thinkstock/Getty Images

Парфюм потиска апетита, като освобождава В-ендорфини от кожата и предизвиква чувство за благополучие, което намалява желанието за преяждане, съобщи в. "Дейли мейл".

Предназначението на парфюма "Пран моа" на френската фирма "Роберте" е "да се отслабва с удоволствие". В основата му е ароматерапията, както и неврокозметични изследвания.

Нова напитка помага за отслабване

Пикантният аромат на парфюма се осигурява от бергамот, мандарина, люляк и иланг иланг. Той съдържа също активни компоненти като бетафролин, екстракт от семена на диво индиго. В контакт с клетките от горния слой на кожата той предизвиква освобождаване на В-ендорфини. Това изпраща сигнал за удоволствие до мозъка и създава усещане, че всичко е наред. Така изчезва желанието да се утешиш с някаква храна.

Парфюмът съдържа също комплекс, допринасящ за отслабване с кофеин, карнитин и екстракт от спирулина, който активира два ключови ензима. Те участват пряко в липолизата (разграждането на мазнините).

И смехът помага за отслабване

Изпитанията на парфюма в Центъра за биологически изследвания и кожни експерименти подкрепят твърденията на създателите му. Те са направени с жени на възраст от 18 до 70 години, които не са спазвали диета. При 75 процента от тях парфюмът е ограничил желанието за похапване, а 73 процента са се почувствали по-добре. 70 процента са казали, че с него ядат по-малко.

За пълен ефект парфюмът трябва да се пръска щедро сутринта и да се подновява през деня, ако се появи желание за утешително хапване. Уместно е също с него да се масажират сутрин и вечер определени зони за променяне на формите.

Източник: БТА