Нова напитка помага за отслабване
Нова напитка помага за отслабване / Thinkstock/Getty Images

Може ли кафето да ни помогне да отслабнем и да подобри умствените ни способности? Именно такава е претенцията на автора на нов хранителен режим, който напоследък е много популярен в САЩ, предаде Франс прес.

"Bulletproof diet стимулира мозъка, увеличава енергията, прави Ви по-добър баща, по-добър приятел и по-добър човек", уверява създателят на въпросния хранителен режим Дейв Аспри.

Неговата "чудодейна напитка" Bulletproof Coffee е съставена от кафе без микотоксини (появяващи се при ферментацията миниатюрни гъбички). Към кафето са добавени една лъжица масло и няколко капки пречистено от триглицериди олио.

Плодовете, които ни помагат да отслабнем

"Изпивате сместта сутрин и за известно време изобщо не Ви хрумва да посегнете към хранителен продукт. Мозъкът получава нужната му енергия, която не е свързана с консумация на захар, гладът изчезва и се чувствате релаксиран. Освен това отслабвате, защото метаболизмът е налице, а не ядете между обедите и вечерите", поясни Аспри, който роден в САЩ, но живее в Канада.

Храните, които правят чудеса

Той бил осенен от идеята по време на посещение в Тибет през 2004 г. Там му предложили да изпие чаша чай с мляко от як, защото се почувствал зле вследствие на ефекта от голямата надморска височина. Аспри бил впечатлен от напитката и решил да я приспособи към начина на живот на Запад.

В САЩ, където една трета от жителите са затлъстели, Bulletproof Coffee е на мода. Някои знаменитости, като актрисата Шайлин Удли и телевизионния водещ Джими Фалън, се изказват възторжено за новата напитка.

Източник: БТА