Дарик Уеб е сред водещите интернет компании в страната
Дарик Уеб е сред водещите интернет компании в страната / netinfo

За втори пореден месец компанията на Дарик за развитието на интернет проекти – Дарик Уеб, заема четвъртото място в страната сред издателите на интернет съдържание. Данните са докладвани от „Нилсън Онлайн” – компания за измерване на интернет трафика и аудиторията. Това прави групата на Дарик Уеб една от водещите интернет фирми на българския пазар само две години след създаването й.

Сайтовете в групата на Дарик Уеб са вече 12 и се посещават средно на ден от близо 100 000 уникални браузъри (читатели). Компанията достигна дял от 19 на сто от общата интернет аудитория в страната. В челната тройка са още Netinfo.bg, Investor.bg и Rezon.bg, съобщава „Нилсен Онлайн”.

Най-посещаваният сайт на Дарик Уеб е Album.bg, който средно дневно има близо 31 000 уникални визити /читатели/ и се нарежда на второ място след Vbox7.com в раздел „Забавления”.

Най-големият спортен сайт в българското уеб пространство на дневна база вече е Gong.bg със своите над 234 000 уникални посещения и 11.5 млн. импресии на
Дарик Уеб е сред водещите интернет компании в страната
netinfo
месец.

Новинарският сайт на Дарик Уеб – DarikNews.bg е сред водещите в категорията „Новини”. Той се посещава от над 20 000 читатели дневно. На сайта могат да се гледат и последните видео новини от „Ройтерс”.

Информационният сайт DarikNews.bg увеличи месечната си аудитория с 65 на сто от февруари тази година до днес.

Lex.bg е правният портал в групата на Дарик Уеб. Той е без аналог в българския интернет. Според „Нилсън Онлайн” Lex.bg са чете от над 9000 души дневно.

Специализираните сайтове на Дарик Уеб, Lev.bg и DarikFinace.bg бележат постоянен ръст в посещаемостта си, което ги нарежда на челни позиции сред сайтовете за бизнес и финанси в страната.

Log.bg е блоговата платформа на Дарик Уеб с най-много безплатни функционалности в българската блогосфера. Средно 2871 блогъри дневно посещават сайта, което го нарежда на второ място сред блоговите платформи в България.

Лайфстайл проектът Zar.bg е подреден в челната десетка в категорията „Забавления” от компанията за измерване на интернет аудиторията и трафика „Нилсън Онлайн” с 3795 уникални посещения дневно, въпреки че стартира само преди половин година.

С навлизането на независими компании за измерване на интернет трафика и аудиторията, като „Нилсен Онлайн” и „Гемиус”, се поставя началото на прозрачен и прогнозируем пазар, което е от съществена полза за всички, които инвестират в интернет.