/ СофтУни
И тази година стартират безплатните обучения на СофтУни - „Programming Basics“!

Тяхната цел е да въведе включилите се в света на програмирането по лесен и достъпен начин. По време на обучението ще могат да положат своите фундаментални основи в областта и да преценят дали сферата на софтуерната разработка отговаря на мечтите им за кариерно развитие.

Градовете домакини тази година са 7 на брой:
yesСофия - сградата на СофтУни
yesПловдив - Професионална гимназия по електротехника и електроника
yesВарна - Висше военноморско училище „Н.Й. Вапцаров“, зала 11
yesБургас - зала 311 на Колежа по туризъм при Технически университет „Проф. Асен Златаров“
yesРусе - в сградата на Русенски университет „Ангел Кънчев“
yesВелико Търново - Хотел „Алегро“
yesБлагоевград - сградата на общината, зала „22 септември“

Курсът е подходящ за напълно начинаещи, без абсолютно никакъв опит, като ще запознае курсистите с основните логически концепции на софтуерната разработка, приложими за всеки един програмен език. Сред темите, които ще бъдат покрити, са типове данни, променливи, условни конструкции, цикли и много други методи за изграждане на програмна логика.

Обучението е с цялостна практическа насоченост, като по време на лекциите на участниците ще бъдат възлагани множество практически задачи и упражнения и ще се сблъскват с реални казуси.

Programming Basics стартира официално на 7 март, а кандидатстването е отворено за всички до 27 февруари включително. Изпитът ще се проведе онлайн на 2 и 3 май месец. Всички занятия ще се състоят в събота, за да бъде максимално комфортно за всеки, който има желание да се запише.

Курсът е напълно безплатен, затова не пропускайте да се включите в своето приключение в света на програмирането, като кандидатствате още днес! За повече информация и записвания ВИЖТЕ ТУК