Чарли Уотс
Чарли Уотс / Gulliver/Getty Images
Музиканти и звезди от цял свят отдават почит на барабаниста на "Ролинг стоунс" Чарли Уотс, който почина на 80 години във вторник, съобщи Ройтерс.

Думата "велик" се среща най-често сред определенията за Уотс, който е в британската рок група от началото на 60-те години.

"Той беше хубав човек... моите съболезнования за "Стоунс". Това е огромен удар за тях, защото Чарли беше скала. Фантастичен барабанист, стабилен като скала. Обичам те, Чарли, винаги ще те обичам", каза Пол Маккартни във видео, публикувано в Туитър.
 
"Много тъжен ден. Чарли Уотс беше перфектният барабанист. Най-стилен сред мъжете и винаги отлична компания", написа Елтън Джон в Инстаграм.
 

"Не само един от най-великите барабанисти в една от най-великите групи на всички времена, но и джентълмен на джентълмените. Той сам успя да внесе висока класа в света на рока. Рокендролът загуби много", изрази почитта си в Туитър Стивън ван Занд.

"Чарли Уотс беше най-елегантният и достоен барабанист в рокендрола. Уникален", написа Джоан Джет в Туитър.
 
Ринго Стар, Лени Кравиц, Пери Фарел също почетоха с публикации в Туитър музиканта.
 


Фронтменът на "Ролинг стоунс" Мик Джагър публикува в социалните мрежи снимка на усмихнатия Чарли Уотс без текст. Кийт Ричардс пък пусна снимка без текст на ударната секция на "Ролинг стоунс" с окачена върху нея табела "затворено".