Барабанистът на Rolling Stones Чарли Уотс e починал на 80-годишна възраст. Това съобщи BBC, като се позова на говорител на музиканта.

Барабанистът на „Ролинг Стоунс“ ще пропусне турнето в САЩ

"Чарли си отиде в мир и спокойствие тази сутрин в лондонска болница. Той бе обграден от своето семейство", се посочва в съобщението.

Ролинг Стоунс
Gulliver/Getty Images

Смъртта на Чарли Уотс идва само няколко седмици след като бе обявено, че той няма да участва в американското турне на Rolling Stones. Като причина бе посочено, че барабанистът се възстановява от медицинска процедура, която е преминала успешно.

През 2004 музикантът бе лекуван от рак на гърлото.

Ролинг Стоунс
Gulliver/Getty Images

Семейството на Чарли Уотс моли медиите и феновете да уважат правото им на скръб и да оставят близките му да преминат спокойно през тъгата си. "Той беше обичан съпруг, баща и дядо. Също така беше един от най-великите барабанисти на своето поколение. Учтиво молим да се уважава личното пространство на семейството, приятелите и останалите членове на Rolling Stones", се казва още в краткото изявление.

Рони Ууд от „Ролинг Стоунс“ замени алкохола и наркотиците с прежда и куки
 

Ролинг Стоунс
Gulliver/Getty Images

Чарли Уотс става част от Rolling Stones през 1963, когато се присъединява към Мик Джагър, Кийт Ричардс и Браян Джоунс в новосъздадената от тях музикална банда.