/ Thinkstock/Getty Images
Полицията в Солун арестува трима заподозрени във връзка със смъртта на 28-годишния българин вследствие на сблъсъци между враждуващи фенове на футболни клубове, съобщава атинският ежедневник Kathimerini, цитиран от Агенция "Фокус".

Уточнява се, че са арестувани двама мъже на възраст 24 и 26 години за участие в сблъсъците, както и 26-годишна жена, управлявала автомобила, блъснал българина, докато той се опитвал да избяга от група местни футболни хулигани. Срещу водача на превозното средство ще бъдат повдигнати обвинения за изоставяне на жертвата след удара.

След бой между агитки: 28-годишен българин загина в Солун

Както съобщи МВнР по-рано, група от 9 българи е присъствала на футболна среща между двата солунски клуба „Арис“ и „ПАОК“ на 4 януари 2020 г. На 5 януари 2020 г. около 16:00 ч. българските граждани са се готвели за отпътуване, когато са били нападнати от около 20 души, привърженици на „ПАОК“.
 
При инцидента един от българските фенове получава удар в главата, след което е блъснат от движещ се автомобил. Въпреки усилията на лекарите в местната болница той е починал.
Агенция "Фокус"