Манчестър
Манчестър / БГНЕС
Полицията в британския град Манчестър съобщи, че е арестувала жена във връзка с атентата в понеделник, при който загинаха 22-ма души, предаде Франс прес. Тя е шестият задържан във връзка с разследването на терористичното нападение, а арестуваните са общо седем души. 

При претърсвания снощи в квартал "Блекли" в Северен Манчестър е била задържана жена, каза полицията, без да посочи възрастта или самоличността й. Преди това в рамките на разследването на трагедията бяха арестувани петима мъже.

Разследват престъпна мрежа за атентата в Манчестър

При разследването на атентата са арестувани общо седем човека, като шест от арестите са в Манчестър. Седмият е извършен късно снощи след претърсване на адрес в град Нънийтън, графство Уоруикшър в Централна Англия, уточни полицията.

Идентифицираха всички жертви на атентата в Манчестър

22-души, сред които и деца, загинаха, а десетки хора бяха ранени при самоубийствен атентат след концерт на поп звездата Ариана Гранде на "Манчестър Арена" в понеделник вечерта. Терористичната групировка Ислямска държава пое отговорност за нападението. Като предполагаем атентатор се сочи британецът от либийски произход Салман Абеди.

Арестуваха брат на атентатора от Манчестър в Триполи

Британската министърка на вътрешните работи каза, че той се е върнал неотдавна от Либия и вероятно не е действал сам. В сряда баща му бе категоричен, че синът му няма връзка с екстремисти.

Задържаха бащата на атентатора от Манчестър в Либия

Брат на предполагаемия атентатор е арестуван в Англия във вторник, твърди бащата. Той и по-малкият брат на предполагаемия атентатор бяха арестувани в сряда в Либия.

Великобритания повиши равнището на терористична заплаха

След атентата в Манчестър Великобритания повиши равнището на терористична заплаха до максималното, "критично" ниво.
БТА