Украинският президент Володимир Зеленски обвини руския президент Владимир Путин, че се опитва да "прехвърли вината" върху Киев за нападението в концертната зала в Москва, при което загинаха най-малко 133 души.

Путин нарече снощната атака край Москва кървав атентат в обръщение към нацията (ВИДЕО)


"Това, което се случи вчера в Москва, е очевидно: Путин и другите мръсници просто се опитват да прехвърлят вината върху някой друг", подчерта Зеленски, след като Путин обяви, че заподозрените са бягали към Украйна.

По-рано, телевизионно обръщение, президентът Путин съобщи, че четиримата въоръжени лица, арестувани за смъртоносната атака, са "пътували към Украйна, където по предварителни данни от украинска страна им е бил подготвен прозорец за преминаване на държавната граница".

"Този подлец Путин, вместо да се занимава с руските си граждани, да се обръща към тях, мълча един ден, мислейки как да го докара до Украйна. Всичко е абсолютно предвидимо", каза Зеленски.

Групировката "Ислямска държава" (ИД). пое отговорност за терористичната атака в Москва.

Това е най-смъртоносното нападение в Русия от почти две десетилетия насам и най-смъртоносната в Европа, зад която вероятно стои ИД.

В обръщението си Владимир Путин не спомена изявлението на терористичната групировка. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня