/ БТА
Украинският президент Володимир Зеленски съобщи днес в "Телеграм", че е посетил Авдеевка – град на източния фронт, който от месеци е подложен на многократни атаки от руските сили, опитващи се да го обкръжат, предаде Франс прес.

"Посетих позициите на 110-та механизирана бригада в Авдеевка", написа Зеленски, придружавайки съобщението си с видеоклип, на който се вижда как стои пред табела с името на града и връчва отличия на войниците. Украинският президент подчерта, че това е "един от най-трудните райони на фронтовата линия" и добави, че "лично е благодарил на войниците" и е "обсъдил отбранителната ситуация и основните нужди с командира" на подразделението.

Масирана атака с ракети срещу Украйна, властите съобщават за много загинали и ранени (СНИМКИ/ВИДЕО)

"Благодаря на всички, които са на фронтовата линия, за тяхната служба, за тази година, в която цялата страна оцеля благодарение на тези войници", подчерта Зеленски.

От началото на руското нашествие през февруари 2022 г. украинският президент посети на няколко пъти фронтовата линия, включително град Бахмут – мястото на най-дългата и смъртоносна битка във войната, преди превземането му от Москва през май.

Руските войски се опитват от месеци да обкръжат Авдеевка. Индустриалният град в Донбас е превърнат в бастион от украинските сили от 2014 г. насам. Борбата за града е основната гореща точка на фронта след провала на лятната украинска офанзива.
Асен Георгиев, БТА