Украинският президент Володимир Зеленски каза днес, че се е срещнал с морски пехотинци на източната фронтова линия, за да им благодари за приноса им в борбата срещу руската инвазия, предаде Ройтерс.

Видеозапис, публикуван онлайн, показва как Зеленски връчва награди на десетки мъже и жени във военни униформи по случай националния Ден на украинските морски пехотинци.

"Честит ден на морската пехота, преди всичко на тези силни мъже и жени, които са в една от местностите, в които се водят най-тежките боеве, но която е и една от най-силните - Угледар-Маринка, намираща се в източната Донецка област", каза той.
 
Сраженията са ожесточени в Донецк, една от четирите области, за които Русия обяви през септември, че са нейна територия, след като проведе "фиктивен" референдум, както го наричат Украйна и нейните съюзници.

Зеленски обеща украинската контраофанзива срещу Русия да започне скоро

Зеленски връчи отличия на командирите на няколко части на морската пехота. Той заяви, че украинското правителство ще създаде специализиран корпус от морски пехотинци и обеща да предостави нови оръжия и оборудване.
Анелия Пенкова/БТА