/ / iStock/Getty Images
Случаят напомня на хитовото американско телевизионно предаване „Breaking Bad“
Британец, бивш директор на международно училище в Китай, е затворен за 10 месеца в Сингапур, след като призна за притежание и консумация на метамфетамин, съобщиха властите, цитирани от БГНЕС.

Деймиън Майкъл Чарнок беше ръководител на Dulwich College Shanghai, клон на лондонско частно училище.

Задържаха наркодилър във Враца

Полицията арестува 60-годишния педагог през март в апартамент и откри торби, съдържащи дрогата и стъклено приспособление за пушенето ѝ, сочат документите в съда.

Случаят напомня на хитовото американско телевизионно предаване „Breaking Bad“, което разказва историята на учител по химия, който е диагностициран с рак и започва да произвежда метаамфетамини, за да събере пари, за да осигури бъдещето на семейството си.

Заловиха "муле", пренасящо наркотици на летището в Атина

Чарнок се призна за виновен по три обвинения за наркотици и от петък се намира зад решетките.

Неговите престъпления представляват изключителен срив, заяви защитаващият го адвокат Реми Чоо, цитиран от сингапурската медия CNA.

Популяризирането на марихуаната и последиците върху младите

По неговите думи целият живот на клиента му като талантлив и изключително отдаден преподавател сега се бил разпаднал.

Той е пушил метамфетамини на кристали от 2017 г. и е бил нает като разработчик на учебни програми по време на престъпленията, се казва в съдебните документи, без да се споменава кой е неговият работодател.
 

Включиха ново вещество в списъка на наркотиците


Сингапур, където има строги закони за борба с наркотиците, наказва консумацията на метамфетамин със затвор до 10 години и глоба до 20 000 сингапурски долара (14 700 долара).

В интервю през 2015 г. Чарнок заяви, че е бил назначен да работи в института в Шанхай през 2014 г. след години като директор в училище в Лондон.

Dulwich College, основан през 17-ти век, сега има няколко клона в Азия, включително в Сингапур.